Kérdésem van!

×

Ajánlatot kérek!

×
 
logo videki pekseg
HU RO EN
 
facebook videki pekseg
 
 

Hasznos tudnivalók

  «« vissza


Péksüteményekkel az egészségünkért

Önnek is problémái vannak az elhízással? 

Szeretne egészséges, aktív életet élni?

Van megoldás arra, hogy végleg számûzze a kilókat és helyesen táplálkozzon!

  • Manapság egyre több szó esik a tudatos táplálkozásról, mint egészségünk és erõnlétünk megõrzésének egyik lehetõségérõl. Tudatosan táplálkozni azt jelenti, hogy a mindennapi étkezéssel rendszeresen szervezetünkbe juttatjuk mindazokat az anyagokat, melyre szüksége van az optimális mûködéshez. És ha már rendszerességrõl van szó, az a táplálék, amit a legnagyobb rendszerességgel fogyasztunk, nem más, mint a mindennapi kenyér. Így a naponta elfogyasztott kenyér az egészséges étrend egyik alapvetõ összetevõje. Ezért fontos olyan kenyeret fogyasztanunk, amelyben a legtöbb, szervezetünknek szükséges tápanyag megtalálható.
  • Dr. Gyöngyössy János egyik rádiós mûsorában beszélt a kenyér táplálkozásunkban szerepet játszó fontosságáról és említette, hogy a kenyér és különféle gabonatermékek különösen bõvelkednek ballasztanyagokban, amelyek felgyorsítják az emésztést, kedvezõen hatnak a koleszterin- és vércukorszintre. A ballasztanyag  sietteti a jóllakottság érzését, akadályozza a túltáplálkozást és elhízást. A ballasztanyagban gazdag táplálkozás hosszú távon hozzájárul a jó közérzet és az egészség megõrzéséhez. A kenyér könynyen emészthetõ összetevõi és a ballasztanyagok szabályozzák az emésztõrendszer mûködését, elõsegítik a táplálék áthaladását a bélrendszeren, megelõzik a renyhe bélmûködést. 
  • A mûsorban elhangzottak motiválták a Vidéki Pékség vezetõit arra az elhatározásra, hogy olyan termékekkel bõvítsék kínálatukat, amelyek a minõségi összetevõk mellett jelentõs mennyiségû ballasztanyagot is tartalmaznak: a teljes kiõrlésû búzakenyér és a Kornspitz kifli az egészséges életmód valódi finomságai.
  • A teljes kiõrlésû búzalisztbõl készült kenyér rostokban gazdag, mert benne van az értékes korpa is. Kétszer annyi kálciumot, hatszor annyi magnéziumot és négyszer annyi káliumot, folsavat, B-vitaminokat tartalmaz, mint a fehér kenyér. A bennük lévõ rostok jó hatással vannak a bélmûködésre, csontképzésre, izommûködésre, vérképzésre,  idegrendszerre és bõrre. Cukorbetegeknek is ajánlott!  Bérmely korosztály számára a napi étkezés elengedhetetlen része.
  • A Kornspitz kiflit Európaszerte pékek ezrei sütik, naponta 3 millió fogy el belõle, és nem véletlenül: a búzadarából, rozsdarából, búzakorpából, lenmagból és zabpehelybõl származó ballasztanyag tartalma miatt az egészséges étrend alapját képezi.
  • A fiatal generáció számára különösen ajánlott, hogy fogyasztásával idõben hozzászokjon a helyes táplálkozáshoz. Kis mérete miatt ideális tízórainak az iskolások számára.
  • Mindezen felsorolt jellemzõk mellett ezek az új péktermékek még ízletesek is, nemcsak megkóstolni érdemes, hanem fogyasztásuk is ajánlott, amenynyiben fontosnak tartjuk egészségünket és jó közérzetünket.

 
 
Minden jog fenntartva! | COUNTRY BAKERY PROD Kft.
Design | MODERN VISUAL GRAPHICS · Programed | LOKOPI WEB